Nieuwsbrief

Klik hier voor de nieuwsbrief van mei 2023. Lees o.a. de verslagen en persoonlijke verhalen van de community training en Gynocamp in Gandaki Gaun Palika, een bericht van verpleegkundigeAnjana Pachhai en hoe je Vrouwen voor Vrouwen kan steunen via Sponsorkliks.

en verder in 2023:

Community training maart 2023


Van 19 t/m 26 maart was Vrouwen voor Vrouwen aanwezig in Nepal voor een community training aan verschillende medische afdelingen in Gyalchowk, Bhumlichowk, Darbung, Phujel, Tanglichowk en Makaising. Hierbij werd onder andere les gegeven over POP, fluor en menstruatiestoornissen aan Female Community Health Volunteers, medische coördinatoren, verpleegkundigen en medische assistentes. Een nuttige en informatieve week in voorbereiding op een nieuw ‘gyno camp’ van Vrouwen voor Vrouwen!

klik op de foto voor het Jaarverslag 2021

Bericht vanuit Nepal - april 2023

De veldwerk kampen in Ghorka zitten er weer op en het waren zes ontzettend goede dagen. We hebben ruim 600 lokale vrouwen gezien en 16 ANM’s (auxiliary nurse midwife), dit zijn de vrouwen die werken bij de health posts in rurale gebieden, een certificaat mogen overhandigen na een succesvolle theoretische en praktische training omtrent pelvic organ prolapse en andere veelvoorkomende gynaecologische klachten. Zoals je ziet bestaat het team tijdens het veldwerk niet alleen uit Nederlandse dokters. Het focus punt van Vrouwen voor Vrouwen is namelijk niet alleen zorg leveren, maar juist het bestaande zorgsysteem van Nepal versterken, zodat er continuïteit in zorg is. Daarom werken we nauw samen met Nepalese dokters, verpleegkundigen, counselors en de ANM’s.